Een korte historie

De roots van de Olthof Groep liggen in de agrarische sector. Ons bedrijf is ontstaan vanuit de veehouderij van de familie Olthof in Sappemeer. Ons bedrijf is nog altijd in handen van de broers Klaas Jan en Niels Jan Olthof.

Bouw van de eerste betoncentrale

Voor de uitbreiding van de veehouderij met een nieuwe schuur was er flink wat beton nodig. In plaats van dit in te kopen, investeerden de broers Olthof in 2008 in de aankoop van een gebruikte betoncentrale. Onder het motto ‘ dat doen we gewoon’ werd de centrale bij de boerderij in Sappemeer opnieuw opgebouwd en in 2009 gecertificeerd met het KOMO BRL 1801

Plek op de markt

De veehouders uit Sappemeer die hun eigen betoncentrale bouwden, daarover werd gesproken in de regio en in de agrarische branche. Hoewel de bouw en opstart plaatsvonden in een economisch lastige tijd, bleek al snel dat deze centrale een plek in de betonmarkt veroverde, onder meer bij bouwprojecten in de sectoren industrie en energie. Ook breidden wij ons bedrijf uit met Olthof Prefab, producent en leverancier van betonnen stapelblokken en kanaalplaten.

Agrarische sector

De ontwikkeling was dermate positief, dat de broers Olthof de beoogde schuur nooit bouwden. In 2019 kwam de focus volledig op de Olthof Groep te liggen: er werd een tweede betoncentrale gebouwd en de veehouderij werd gestopt. Ondanks het afscheid van het eigen agrarische bedrijf is de band met de agrarische sector nog altijd sterk als vanouds. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom kiest u voor Olthof Groep?

  • afspraak is afspraak
  • open en heldere communicatie
  • levering geheel volgens afspraak
  • prettige samenwerking
  • (bijna) alles is mogelijk